Collega's aan het woord

Laat je inspireren door één van deze SEZZ collega's.

Dirk Medisch laboratoriumtechnoloog

"Werken in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem staat ook voor een stuk werkzekerheid want het is een organisatie die steeds innoveert en uitbreidt."

Dirk is in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem gestart in november 1986, nadat hij spontaan had gesolliciteerd.

Waarom is jouw job top?
Als klinisch laborant heb ik een toffe job met boeiend werk, fijne collega's en de nodige ondersteuning indien zich een probleem voordoet. Ik werk in het labo vnl. op de dienst haematologie waar de celtelling en celdifferentiatie gebeurt. Niettegenstaande ik veelal hetzelfde werk doe is het super interessant en afwisselend, vooral door de microscopische celdifferentiatie.

Waarom zou u het AZ aanbevelen aan uw vrienden?
Ik apprecieer heel erg de waardering van ons werk door de directie die dit ook ten gepaste tijde laat zien (dankwoord op nieuwjaarsrecepties, 25 jarig jubileum) en de kleine attenties die we krijgen (zoals bij de dag van de verpleging). Ook de vriendelijkheid van artsen bij het doorbellen van resultaten waardeer ik heel erg. Werken in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem staat ook voor een stuk werkzekerheid want het is een organisatie die steeds innoveert en uitbreidt.

Isabelle Medewerker schoonmaak

"In het AZ Sint-Elisabeth vond ik een werkplek met werkzekerheid én plaats voor initiatief in de job."

Isabelle werkt bijna 9 jaar in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Zij staat in voor het poetsen van de patiëntenkamers en zorgt ervoor dat iedere kamer na het vertrek van de patiënt weer netjes klaar staat voor de volgende.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij het AZ te komen werken?
In mijn vorige job was ik geregeld economisch werkloos. Hierdoor was ik op zoek naar een werkplek met meer werkzekerheid. Ik vind het ook belangrijk dat er plaats is voor eigen initiatief in de job. Dit heeft mij aangezet om bij het ziekenhuis te solliciteren.

Waarom zou je het AZ aanbevelen aan je vrienden?
De werkzekerheid is een grote geruststelling. Daarnaast biedt het ziekenhuis heel wat voordelen. Het totaal pakket is bijzonder aantrekkelijk.

Eric Tuinman

"Mijn job biedt veel afwisseling. Daarnaast is er veel ruimte voor sociaal contact."

Eric is onze tuinman, hij werkt al 17 jaar in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
In 1996 startte ik via de VDAB als schrijnwerker op de technische dienst. Vier jaar later stapte ik over naar de logistieke dienst als tuinman.

Wat maakt jouw job top? 
Mijn job biedt veel afwisseling: waar ik in de winter de voetpaden en de parking sneeuwvrij maak, ga ik in de zomer onkruid wieden. Daarnaast is er veel ruimte voor sociaal contact zowel binnen als buiten het ziekenhuis.

Waarom werk je hier graag?
AZ Sint-Elisabeth Zottegem biedt heel wat voordelen voor de eigen werknemers, maar ook voor de familieleden. Zo kunnen we genieten van een voordelig tarief voor hospitalisatieverzkering en verschillende kortingen in de winkels. Af en toe worden we ook zelf eens in de bloemetjes gezet.

Petra Medisch secretaresse

"Ik ervaar mij job als afwisselend, leerrijk en uitdagend. Tevens ben ik door de artsen zeer betrokken en krijg ik enorme waardering voor mijn werk."

Petra is medisch secretaresse op de dienst gynaecologie.

Hoelang werk je hier al in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem? Werkte je steeds op dezelfde dienst ?
Tijdens mijn laatste jaar opleiding “Medical Management Assistent” heb ik stage gevolgd op de dienst gynaecologie. De dienst gynaecologie sprak mij van toen al enorm aan: gevarieerde taken, zelfstandig werken, goed functionerend team…

Ik werk hier sinds 22/11/2004.
Tijdens mijn eerste werkjaar alhier werkte ik 2 weken op de maand fulltime op de dienst gynaecologie. De andere 2 weken zat ik deels op gynaecologie en de resterende tijd deed ik secretariaatswerk voor andere dokters binnen het ziekenhuis o.a. voor de dienst Endocrinologie, Pediatrie, Oncologie,…

Welke score geef je aan je werkplezier?
Mijn score is 9,5/10. Mijn job op de dienst gynaecologie is een job die volledig beantwoordt aan mijn verwachtingen. Ik ervaar mijn job nog steeds als uitdagend, leerrijk en gevarieerd.

Waarom is het AZ Sint-Elisabeth Zottegem een fijne werkplek?
Ik ervaar mij job als afwisselend, leerrijk en uitdagend. Tevens ben ik door de artsen zeer betrokken en krijg ik enorme waardering voor mijn werk. Deze verschillende aspecten maken dat ik hier graag werk.

Katrien Verpleegkundige dagziekenhuis

"Ik ben heel gelukkig dat ik de kans heb gekregen om af en toe eens te veranderen van dienst want het is belangrijk om ervaring op te doen en zo blijft onze job ook boeiend"

Hoe ben je bij het AZ Sint-Elisabeth Zottegem terecht gekomen?
Mijn eerste contacten met het ziekenhuis gaan terug tot midden de jaren '70. Als kind kwam ik vaak mee met mijn ouders op bezoek. Ik keek enorm op naar naar die dames in het wit die mensen hielpen, en toen ontstond reeds de idee om later hetzelfde te doen. Eind de jaren '80 toen ik mocht stage lopen in het ziekenhuis voelde ik mij er thuis. Na mijn studies in 1988 heb ik dan ook gesolliciteerd en mocht ik starten. Ik heb eerst een 8 tal jaar op interne longziekten gestaan, daarna op spoedopname en sinds een 8 tal jaar sta ik op het dagziekenhuis. Ik ben heel gelukkig dat ik de kans heb gekregen om af en toe eens te veranderen van dienst want het is belangrijk om ervaring op te doen en zo blijft onze job ook boeiend.

Waarom zou je je vrienden aanraden hier te komen werken?
Het ziekenhuis is (nog) niet zo heel groot en de relatie patiënt-zorgverlener is nauw. Dit is ongetwijfeld één van de sterktes van een regionaal ziekenhuis.
Ook de dankbaarheid van de patiënt is 'top'. Regelmatig, en dan spreek ik vooral voor oncologie, krijgen wij kaartjes en cadeautjes omdat de mensen ons zo dankbaar zijn om een bemoedigend gebaar of een bemoedigende babbel....en dat doet ernorm deugd ...daarvoor doen we het.

Marian Stage verpleegkunde

"Ik heb het gevoel mijn talenten te kunnen inzetten, ruimte te krijgen voor initiatief en creativiteit. Dit traject is voor mij heel waardevol om de overgang te maken naar het werkveld."

Ik ben op latere leeftijd terug gaan studeren omdat ik behoefte heb aan een job waarbij ik niet alleen met mijn hoofd, maar ook met mijn handen én hart kan werken. De tijd vliegt... Ik heb ondertussen het 4e jaar aangevat waarin ik koos ik voor het traject 'Management binnen een verpleegkundig departement' in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Dit traject leunt aan bij één van mijn keuzevakken en had dan ook meteen mijn bijzondere interesse. Vóór mijn opleiding verpleegkunde werkte ik als HRM voor een KMO in Oost-Vlaanderen. Naast het sociale aspect van de job van verpleegkundige spreken de leidinggevende- en managementtaken mij ook meer aan dan het uitvoeren van de zuivere verpleegkundige handelingen.

Tijdens mijn stage loop ik samen met de ziekenhuishygiënist, de kwaliteits- en accreditatieverantwoordelijken, de hoofdverpleegkundige van de afdeling acute geriatrie, de communicatiemedewerker en enkele zorgmanagers. Zo kan ik proeven van heel verschillende projecten:  ik mocht onlangs de bedside briefing evalueren, verpleegkundigen hierbij coachen, feedback geven en het proces optimaliseren. Voor de week van de patiëntveiligheid nam ik het gros van de organisatie op me, herwerkte ik een folder en een ontwikkelde ik een animatiefilmpje rond valpreventie. Heel fijn om te doen omwille van de verschillende contacten binnen de organisatie. De voorbije week heb ik me eveneens verdiept in de resultaten van de patiënttevredenheidsenquête van het Vlaams Patiënten Platform. Deze resultaten stel ik volgende week voor aan de stuurgroep Kwaliteit en Patiëntveiligheid. Verder werkte ik enkele procedures uit en besprak ik deze met de betrokken documentbeheerders, artsen en hoofdverpleegkundigen.

Voor ondersteuning kan ik steeds terecht bij de domeinverantwoordelijke enerzijds en bij Nancy, de vormingscoördinator die mij begeleidt. Zij staat klaar voor mentale steun, geeft  tips en tricks, volgt me op maar geeft me ook veel ruimte en kans tot het nemen van initiatief. 

De collegialiteit en openheid naar mij als student weet ik zeer te appreciëren. Ik krijg de vrijheid om zelf zaken vorm te geven en dat vertrouwen krijgen werkt voor mij zeer bevrijdend. Ik heb het gevoel mijn talenten te kunnen inzetten, ruimte te krijgen voor initiatief en creativiteit. Dit traject is voor mij heel waardevol om de overgang te maken naar het werkveld.

Nancy Verpleegkundige mobiele equipe

"Dát is het leuke aan dit ziekenhuis: naast mijn werk in de mobiele equipe kan ik me ook uitleven in andere projecten of taken. "

Ik ben Nancy en werk sinds 2013 in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Ik heb gekozen voor de mobiele equipe omwille van de leermogelijkheden. Als verpleegkundige in de mobiele equipe kom je in contact met een diversiteit aan zorgvragers en pathologieën en leer je de werking van de verschillende diensten kennen van binnenuit.

Hoewel het bij de start best zwaar was om me overal in te werken, ben ik heel blij met mijn keuze. Ik heb echt een keileuke job, ken iedereen en alle diensten, ik voel me overal thuis omwille van de gemoedelijke sfeer, het persoonlijke contact, de informele verhouding arts-verpleegkundige.

Doorheen de jaren kwamen er steeds uitdagingen bij. In het ziekenhuis kan je je specialiseren als referentieverpleegkundige of je engageren voor werkgroepen die je de kans geven om kennis te maken met iets nieuws. Zo kreeg ik de kans om mij om te scholen tot diabeteseducator en kon ik op consultatie endocrinologie aan de slag, kreeg ik de kans om als vormingscoördinator studenten en nieuwe collega's te begeleiden, mocht ik als studieverpleegkundige deelnemen aan een onderzoek en zit ik in de werkgroep transfusiebeleid.

Dát is het leuke aan dit ziekenhuis: naast mijn werk in de mobiele equipe kan ik me ook uitleven in andere projecten of taken. Dat zorgt ervoor dat ik steeds bijleer en er geen sleur komt in mijn job. Dat geeft me ook het gevoel dat ik echt kan bijdragen, meetel in de werking en ruimte krijg en dat is voor mij belangrijk.

In de mobiele equipe moet je vooral heel sociaal zijn en je vlot kunnen aanpassen aan verschillende werkwijzen, mensen en omgevingen. Wij zijn een klein team en worden ingezet op verschillende afdelingen maar hebben een centraal aanspreekpunt waar we steeds bij terecht kunnen. Sommige collega's werken meer op de kritische diensten, anderen meer op de klassieke verpleegafdelingen, al naargelang ervaring en voorkeur.