Deel deze job >

Kwaliteitscoördinator

Onbep duur Master 100%

Jouw uitdaging

Het AZ Sint Elisabeth streeft naar een vernieuwing van de accreditatie in 2021 door een verdere standaardisering van de processen conform de internationale standaarden. De komende periode willen we volop werken aan een vernieuwend en wervend kwaliteitsbeleid. Om dit vernieuwde kwaliteitsbeleid samen met de diverse stakeholders in de organisatie verder vorm te geven en te realiseren, zijn we op zoek naar een sterke en inspirerende kwaliteitcoördinator met een medisch, klinisch of verpleegkundige achtergrond

Beheer kwaliteitsmanagement systeem

  • Je draagt bij tot het installeren, beheren en evalueren van een organisatiebreed kwaliteitssysteem en de verdere uitbouw van een kwaliteitscultuur.
  • Je bent mede verantwoordelijk voor de uitwerking en opvolging van het accreditatietraject en staat daarbij in continu contact met onze interne stakeholders en accreditatiepartner (Qualicor).
  • Je wordt de expert in het beheren en begrijpen van de normen en standaarden die onze organisatie en onze accreditatie partner vooropstelt en kan deze naar de organisatie vertalen.

Interne audits:  je organiseert interne audits in het ziekenhuis: van planning tot opleiding.

Toetsingen: je coördineert en voert interne en externe toetsingen uit van de werking in het ziekenhuis t.a.v. een vastgelegde set aan kwaliteitsnormen en stuurt bij in functie van de resultaten.

Je ontwikkelt beleid en tools om patiëntenbeleving in kaart te brengen aan de hand van tevredenheidsonderzoek, patiëntenbevragingen, patiëntenparticipatie in projecten,e.a. en formuleert adviezen en initiatieven om deze verder te optimaliseren.

Dashboards beheren: je zet ziekenhuisbrede dashboards op die gebruikt worden als rapportage aan o.a. Directiecomité, Raad van Bestuur.

Je rapporteert aan de manager kwaliteit, preventie en procesoptimalisatie.

Jouw talent

  • Je beschikt over een masterdiploma en hebt bij voorkeur een medisch, klinische achtergrond.
  • Je hebt ervaring inzake accreditatie/continue kwaliteitsopvolging (Qualicor, JCI, ISO of andere), ervaring in de gezondheidssector is een pluspunt.
  • Je bent analytisch, een uitgebreide statistische kennis is een meerwaarde.
  • Je bent een ervaren project manager en weet mensen te verbinden rond een gezamenlijk doel van kwaliteitsverbetering.
  • Je houdt van zelfstandig werken, bent open van geest, leergierig en stelt je flexibel op.

Onze pluspunten

Wij bieden je een autonome functie met reële uitdagingen, een voltijdse werktijdregeling en een contract van onbepaalde duur. Dit aanbod wordt uitgebreid met een marktconforme verloning, aandacht voor vorming en opleiding, een dynamische werkomgeving, extra vakantiedagen en tal van extralegale voordelen: groeps- en hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, maaltijden aan voordeeltarief, e.a.

Bijkomende informatie

Wij ontvangen je sollicitatiebrief met cv graag via onze jobsite.

Reageren kan tot en met 05/03/2021. De selectieprocedure bestaat uit een gesprek met Elke Feliers, manager kwaliteit, preventie en procesoptimalisatie en een assessment.

Voor bijkomende inlichtingen kan je contact opnemen met Elke Feliers, manager kwaliteit, preventie en procesoptimalisatie, T. 09 364 86 90.

Heb je nog vragen?

Ons team helpt je graag verder!