Draag je steentje bij als vrijwilliger

Vrijwilligers dragen op een bijzondere manier bij aan het welzijn van onze patiënten en bezoekers: als luisterend oor, ter ondersteuning bij de maaltijden of als helpende hand. Op diverse afdelingen in het ziekenhuis zetten zij zich belangeloos in: van onthaal en opname tot de afdeling acute geriatrie, bij de pastorale dienst of de begeleiding van patiënten van en naar hun kamer. Dankzij hun aanwezigheid in het ziekenhuis en inzet krijgen onze patiënten extra aandacht en service.

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan zijn communicatieve vaardigheden, een vlotte kennis van het Nederlands en een discrete en patiëntgerichte houding een must. Andere vaardigheden worden aangeleerd op de afdeling door een peter of meter, zij zorgen voor begeleiding op de werkvloer.

Heb je zin om je vrije tijd op zinvolle manier door te brengen? Bezorg ons je contactgegevens en we nodigen je uit voor een kennismakend gesprek. Tijdens dit gesprek luisteren we naar jouw wensen en verwachtingen, je achtergrond, motivatie en beschikbaarheden. Hierna volgt een gesprek met de verantwoordelijke van de dienst om te voelen of het klikt en na te gaan of de specifieke taken werkelijk iets voor jou zijn. Vooraleer je van start gaat, ondertekenen we een vrijwilligersovereenkomst en maken duidelijke werkafspraken.

Het ziekenhuis biedt naast een leuke uitdaging met veel contacten volgende voordelen:
  • een verzekering voor lichamelijke schade bij ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid
  • maaltijd aan personeelstarief op de dag dat er als vrijwilliger gewerkt wordt
  • gratis personeelsparking
  • gratis griepvaccin
  • terugbetaling van de vervoersonkosten
  • uitnodiging voor het jaarlijks vrijwilligersfeest

2 jobs voor vrijwilligers

Ook jij kan vrijwilliger zijn

Zoek je een leuke en zinvolle vrijetijdsbesteding? Wil jij graag iets betekenen voor een ander? En vind je het fijn om mensen te leren kennen en ze te helpen? Dan is vrijwilligerswerk echt iets voor jou. Bezorg ons je contactgegevens zodat we kennis kunnen maken met elkaar!