Collega's aan het woord

Laat je inspireren door één van deze SEZZ collega's.

Marian Stage verpleegkunde

"Ik heb het gevoel mijn talenten te kunnen inzetten, ruimte te krijgen voor initiatief en creativiteit. Dit traject is voor mij heel waardevol om de overgang te maken naar het werkveld."

Ik ben op latere leeftijd terug gaan studeren omdat ik behoefte heb aan een job waarbij ik niet alleen met mijn hoofd, maar ook met mijn handen én hart kan werken. De tijd vliegt... Ik heb ondertussen het 4e jaar aangevat waarin ik koos ik voor het traject 'Management binnen een verpleegkundig departement' in het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Dit traject leunt aan bij één van mijn keuzevakken en had dan ook meteen mijn bijzondere interesse. Vóór mijn opleiding verpleegkunde werkte ik als HRM voor een KMO in Oost-Vlaanderen. Naast het sociale aspect van de job van verpleegkundige spreken de leidinggevende- en managementtaken mij ook meer aan dan het uitvoeren van de zuivere verpleegkundige handelingen.

Tijdens mijn stage loop ik samen met de ziekenhuishygiënist, de kwaliteits- en accreditatieverantwoordelijken, de hoofdverpleegkundige van de afdeling acute geriatrie, de communicatiemedewerker en enkele zorgmanagers. Zo kan ik proeven van heel verschillende projecten:  ik mocht onlangs de bedside briefing evalueren, verpleegkundigen hierbij coachen, feedback geven en het proces optimaliseren. Voor de week van de patiëntveiligheid nam ik het gros van de organisatie op me, herwerkte ik een folder en een ontwikkelde ik een animatiefilmpje rond valpreventie. Heel fijn om te doen omwille van de verschillende contacten binnen de organisatie. De voorbije week heb ik me eveneens verdiept in de resultaten van de patiënttevredenheidsenquête van het Vlaams Patiënten Platform. Deze resultaten stel ik volgende week voor aan de stuurgroep Kwaliteit en Patiëntveiligheid. Verder werkte ik enkele procedures uit en besprak ik deze met de betrokken documentbeheerders, artsen en hoofdverpleegkundigen.

Voor ondersteuning kan ik steeds terecht bij de domeinverantwoordelijke enerzijds en bij Nancy, de vormingscoördinator die mij begeleidt. Zij staat klaar voor mentale steun, geeft  tips en tricks, volgt me op maar geeft me ook veel ruimte en kans tot het nemen van initiatief. 

De collegialiteit en openheid naar mij als student weet ik zeer te appreciëren. Ik krijg de vrijheid om zelf zaken vorm te geven en dat vertrouwen krijgen werkt voor mij zeer bevrijdend. Ik heb het gevoel mijn talenten te kunnen inzetten, ruimte te krijgen voor initiatief en creativiteit. Dit traject is voor mij heel waardevol om de overgang te maken naar het werkveld.