Collega's aan het woord

Laat je inspireren door één van deze collega's!

Nancy Verpleegkundige mobiele equipe

"Dát is het leuke aan dit ziekenhuis: naast mijn werk in de mobiele equipe kan ik me ook uitleven in andere projecten of taken. "

Ik ben Nancy en werk sinds 2013 in het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Ik heb gekozen voor de mobiele equipe omwille van de leermogelijkheden. Als verpleegkundige in de mobiele equipe kom je in contact met een diversiteit aan zorgvragers en pathologieën en leer je de werking van de verschillende diensten kennen van binnenuit.

Hoewel het bij de start best zwaar was om me overal in te werken, ben ik heel blij met mijn keuze. Ik heb echt een keileuke job, ken iedereen en alle diensten, ik voel me overal thuis omwille van de gemoedelijke sfeer, het persoonlijke contact, de informele verhouding arts-verpleegkundige.

Doorheen de jaren kwamen er steeds uitdagingen bij. In het ziekenhuis kan je je specialiseren als referentieverpleegkundige of je engageren voor werkgroepen die je de kans geven om kennis te maken met iets nieuws. Zo kreeg ik de kans om mij om te scholen tot diabeteseducator en kon ik op consultatie endocrinologie aan de slag, kreeg ik de kans om als vormingscoördinator studenten en nieuwe collega's te begeleiden, mocht ik als studieverpleegkundige deelnemen aan een onderzoek en zit ik in de werkgroep transfusiebeleid.

Dát is het leuke aan dit ziekenhuis: naast mijn werk in de mobiele equipe kan ik me ook uitleven in andere projecten of taken. Dat zorgt ervoor dat ik steeds bijleer en er geen sleur komt in mijn job. Dat geeft me ook het gevoel dat ik echt kan bijdragen, meetel in de werking en ruimte krijg en dat is voor mij belangrijk.

In de mobiele equipe moet je vooral heel sociaal zijn en je vlot kunnen aanpassen aan verschillende werkwijzen, mensen en omgevingen. Wij zijn een klein team en worden ingezet op verschillende afdelingen maar hebben een centraal aanspreekpunt waar we steeds bij terecht kunnen. Sommige collega's werken meer op de kritische diensten, anderen meer op de klassieke verpleegafdelingen, al naargelang ervaring en voorkeur.